Байерн (Мюнхен) победи като гост Кьолн с минималното 1:0 и излезе

...
Байерн (Мюнхен) победи като гост Кьолн с минималното 1:0 и излезе
Коментари Харесай

Байерн излезе на върха в Бундеслигата

Байерн (Мюнхен) победи като посетител Кьолн с минималното 1:0 и излезе краткотрайно на първата позиция в Бундеслигата. Единственото попадение в срещата бе дело на Хари Кейн в 20-ата минута. 

В началото на мача Льорой Сане остана очи в очи с Марвин Швебе, само че не съумя да го преодолее. Само две минути по-късно домакините проведоха рискова контраофанзива. Ян Тилман се озова на добра позиция в наказателното поле, само че ударът му попадна в ръцете на Мануел Нойер.

Хари Кейн откри резултата в 20-ата минута. Лерой Сане откри Ерик Максим Чупо-Мотинг в наказателното поле. Камерунският нападател излъга вратаря на Кьолн и стреля към празната врата, само че бранител съумя да почисти топката от голлинията. За злощастие на " козлите " тя попадна в краката на Хари Кейн, който нямаше по какъв начин да пропусне

Само две минути по-късно Чупо-Мотинг направи голям пропуск, откакто остана очи в очи с Марвин Швебе. Вратарят на Кьолн сподели отличен инстикт и съумя да избие топката в ъглов удар. В 28-ата минута Сане също пропусна да удвои резултата.

Три минути преди края на първата част Швебе разколеба още един от атакуващите футболисти на баварците. Кингсли Коман стреля, само че стражът на домакините още веднъж бе на вярното място, с цел да почисти топката в ъглов удар.

През втората част темпото на игра падна. Най-доброто състояние се откри пред Кингсли Коман в 78-ата минута. Крилото обаче нацели напречната греда.

След тази победа Байерн към този момент има 32 точки в актива си, с една повече от състава на Байер (Леверкузен), който,обаче, е с мач по-малко.
 Шаби Алонсо става старши треньор на Байерн
Шаби Алонсо става старши треньор на Байерн

Ето детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР